Vesa Puuronen
Jotain minusta
Julkaisut
Curriculum vitae
 
Tutkimus
Politiikka
Poliittinen toimintani
Kommentteja valtakunnan
poliiikasta
Kommentteja maailman-
politiikasta
Blogi

Vaalikampanjan avaus 3.3.

Eilen Rovaniemen keskustassa avattiin Vasemmistoliiton Rovaniemen kunnallisjärjestön toimesta tämän kevään eduskuntavaalikampanja. Päivän aikana paikalla kävi varmastikin yli tuhat kaupunkilaista, jotka kertoivat terveisiään ehdokkaille. Paikalla olivat lisäkseni kaikki Rovaniemen ehdokkaat: Jarmo Huhtala, Marianne Ikävalko, Ville Luotola ja Eeva Pistokoski. Lisäksi kemiläiset ehdokkaat Sari Ekorre-Nummikari ja Sari Moisanen, Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi ja Vasemmistoliiton Rovaniemen valtuustoryhmän puheenjohtaja Esko-Juhani Tennilä käyttivät puheenvuoron. Paikalla oli myös Vasemmistoliiton rovaniemeläisiä valtuutettuja.

Oma viestini äänestäjille oli seuraava: huhtikuun 19 päivänä pidettävissä eduskuntavaaleissa on tehtävä valinta kahden vaihtoehdon välillä. Ensimmäinen vaihtoehto on, että jatketaan hyvinvointivaltion rapauttamista, leikkauksia ja säästöjä, mikä tietää vähävaraisille ja pienituloisille ihmisille kasvavia toimeentulovaikeuksia ja hyvinvointipalvelujen heikennyksiä. Toinen vaihtoehto on, että lisätään hyvinvointivaltion tuloja verotuksen kautta ja myös kasvattamalla hillitysti valtion velkaa. Luodaan investoimalla työpaikkoja, lisätään huonoimmin toimeentulevien ostovoimaa tukitasoja nostamalla, yksinkertaistetaan tukijärjestelmiä siirtymällä perustuloon.

Vaalistartin aikana jaettiin yli 500 annosta tervolalaisen kyläyhdistyksen valmistamaa erinomaista hernekeittoa. Monet teltalla ja sopalla käyneistä olivat pienituloisia eläkeläisiä, nuoria ja työttömiä, jotka kertoivat olevansa jo nyt hyvin ahtaalla taloudellisesti. Minusta kaikkien tapaamieni kymmenien ihmisten viesti oli selvä: on otettava niiltä joilta on varaa ottaa eli hyvätuloisilta ja rikkailta, on pelastettava hyvinvointivaltio.

akaisin aihelistaan >