Vesa Puuronen
Jotain minusta
Julkaisut
Curriculum vitae
Nettirikoksen uhrina
Tutkimus
Politiikka
Poliittinen toimintani
Kommentteja valtakunnan
poliiikasta
Kommentteja maailman-
politiikasta
Blogi

takaisin aihelistaan >

Holmlund ja aseluvat
2.10.2008

Vaikuttaa siltä, että sisäministeri Holmlund (kok) ei tiedä mistä puhuu. 25.9. hän totesi, että kaikkia hakijoita ei voi haastatella, koska Suomessa myönnetään 60 000 hankkimislupaa vuodessa. 

29.9. sisäasiainministeriö tiedotti, että se "on tänään linjannut, ettei pistooleihin, pienoispistooleihin, revolvereihin ja pienoisrevolvereihin (ns. käsiaseet) lähtökohtaisesti tule myöntää lupaa ensimmäisenä ampuma-aseena, vaan ampumaharrastus näillä aseilla aloitetaan ampumaseurojen ohjauksessa valvottuna käyttönä. Hankkimisluvan voi kuitenkin saada vähintään vuoden aktiivisen harrastuksen jälkeen."

Sisäsasianministeriö, jota Holmlund johtaa ei ilmeisesti ole huolestunut siitä, että vuoden harrastuksen jälkeen potentiaalinen koulumurhaaja on huomattavasti taitavampi asenkäyttäjä kuin satunnaisesti ampumista harrastaneet Auvinen  ja Saari, jotka hekin onnistuivat surmatöissään hyvin.

29.9. Sisäasianministeriö tiedotti myos että "poliisilaitosten on käsiaselupaa harkitessaan aina pyydettävä hakijaa esittämään lääkärilausunto, josta ilmenee, ettei henkilöllä ole sellaista psyykkistä sairautta tai mielenterveydellistä ongelmaa, johon liittyy vaara vahingoittaa itseään tai muita.Ohjeessa korostetaan, että kaikki ensimmäistä lupaa hakevat on haastateltava erikseen. Sisäasiainministeriö korostaa, että haastattelu on tehtävä hakemuksen jättämisen jälkeen siten, että haastattelijalla on käytössään kaikki se materiaali, joka haastatteluun mennessä kertyneen tiedon perusteella tarvitaan ratkaisun tekemiseen. Kaikkien pistooliin, revolveriin, pienoispistooliin ja pienoisrevolveriin ensimmäistä lupaa hakevien henkilöiden haastattelussa on oltava läsnä kaksi haastattelijaa."

Vesa Puuronen