Vesa Puuronen
Jotain minusta
Julkaisut
Curriculum vitae
Nettirikoksen uhrina
Tutkimus
Politiikka
Poliittinen toimintani
Kommentteja valtakunnan
poliiikasta
Kommentteja maailman-
politiikasta
Blogi

takaisin aihelistaan >

Sarkomaa kierteli A-studiossa
1.10.2008

Opetusministeri Sari Sarkomaa oli haastateltavana televisiossa A-studiossa 1.10. Haastattelija kysyi Sarkomaalta useaan otteeseen mitä Sarkomaa aikoo opetusministerinä tehdä esimerkiksi ryhmäkokojen pienentämiseksi kouluissa. Sarkomaa vastasi lähes jokaiseen kysymykseen, että olennaista on se, että opettajilla on tarpeeksi aikaa jokaiselle oppilaalle. 

Sarkomaan ajattelukyky ei ilmeisesti riitä sellaisen seikan tajuamiseen, että jos aiotaan päästä tilanteeseen, että opettajilla on enemmän aikaa (tai edes ollenkaan aikaa) oppilaille luokkakokoja / ryhmäkokoja on pienennettävä.

Kokoomus pitää parempana jatkaa suurituloisia suosivaa veronalennuslinjaa, rapauttaa peruskoulun ja lukioiden toimintaedellytyksiä sekä viitata kintaalle hädälle ja tuskalle, mitä Jokelan ja Kauhajoen kouluampumiset heijastavat ja jota ne ovat aiheuttaneet. 

Kokoomus ja keskustapuolue ovat päävastuullisia viime vuosina tapahtuneesta hyvinvointivaltion rapauttamisesta, jonka seurauksena osa nuorista voi Suomessa huonosti.

Sarkomaa kehuskeli myös, että hallitus on lisää koulutusmäärärahoja 80 miljoonalla eurolla. Haastattelijan kysymykseen, mitä tämä kahdeksankymmentämiljoonaa tarkoittaa, kun se jaetaan Suomen kuntien ja peruskoulujen kesken, Sarkomaa ei osannut vastata. Lasten hyvinvointia vuosikymmenet tutkinut professori Matti Rimpelä STAKESista totesi vast'ikään että oppilashuollon saaminen ajantasalle vaatisi 150 miljoonan euron lisäresurssit.

Vesa Puuronen